Vara este anotimpul perfect pentru cele mai multe furtuni care sunt insotite in cele mai multe cazuri de trasnete si fulgere. In ciuda maretiei acestui spectacol de lumina si sunet, trasnetele pot sa provoace daune majore. Este bine sa te protejezi pe tine si pe cei dragi, bunurile si casa pentru instalarea unui paratrasnet eficient. 

Montare paratrasnet - avantaje

Nu avem cum sa prevenim locul unde va lovi fulgerul insa putem sa diminuam toate efectele negative ale acestor evenimente devastatoare si putem instala un sistem eficient de protectie de tipul paratrasnet.

Sistemele de paratrasnet reprezinta calea curentului de trasnet asigura specialistii, cu ajutorul carora curentul va circula intre punctul de impact si priza pentru impamantare. Daca locuinta ta este prevazuta cu un sistem paratrasnet bun atunci si puterea devastatoare a trasnetului este directionata spre priza de pamant. Casa, viata membrilor familiei si bunurile materiale nu vor fi afectate de evenimentul acesta.

Un sistem de tipul paratrasnet este compus din captatori, calea curentului de trasnet realizata dintr-un conductor fixat cu conectori metalici de priza din prizele de pamant care asigura protectia casei, bunurilor si ocupantilor ei.

Consola pentru fixarea si sustinerea conductorilor de cale a curentului de trasnet pe un acoperis cu sindrila se face pe console robuste care asigura pe langa prinderea ascunsa in planul invelitorii si accesibilitatea pentru fixarea si intretinerea retelei de captarea si a caii curentului de trasnet.

Un sistem paratrasnet proiectat si instalat corect care asigura pe langa linistea si siguranta familiei o crestere substantiala a valorii imbilului. Pentru buna functionare eficienta a sistemului de paratrasnet este foarte important ca sistemul sa fie proiectat si instalat de catre specialisti. Daca apelezi la specialisti ai certitudinea ca vor fi folosite solutii si materiale avizate de codul de constructii. 

Este foarte important in zilele noastre ca majoritatea companiilro de asigurari nu iti vor asigura sau despagubi pagubele in absenta sistemului paratrasnet. In conditiile acestea instalarea unui sistem paratrasnet ar trebui sa fie luata in considerare.